Сирата идва от собствени лозя в района на Разбойна, на песъкливи почви в района на Южното Черноморие. ; Кабернето произхожда от насаждения в района на Трояново, на хумусни почви в южната част на българското черноморие.
15°C - 17°C0,75013,50%
Дегустационни характеристики
Наситен цвят и интензивен плодов аромат с нюанси на зряла малина и къпина, комбинирани с акценти на дим и подправки. Вкусът е хармоничен, с дълъг плодов финал. Създадено с помощта на консултанти от Италия- г-н Фредерико Ричи и от Франция- г-н Андре Фустер.
Процес на обработка
Ръчно събиране на гроздето в малки касетки и внимателен подбор на гроздовете и зърната; двата сорта ферментират в съдове от неръждаема стомана и отлежават в бъчви в продължение на няколко месеца; следва купажиране на виното за постигане на желаните вкусове и хармония