„Black Sea Gold 25 XO“ с престижна награда от Meiningers International Spirits Award ISW 2017

Spread the love

Новото 25-годишното бренди „BLACK SEA GOLD 25 XO“ на Черноморско злато Поморие впечатли журито на международния конкурс Meiningers International Spirits Award ISW 2017 и заслужено получи единствената награда за България.

Новото попълнение в портфолиото на поморийската изба BLACK SEA GOLD е на пазара от броени дни, а вече има две престижни отличия.

„BLACK SEA GOLD 25 XO“ участва в авторитетното състезание Meiningers International Spirits Award ISW 2017, Германия, и беше отличено със сребърен медал. Това е втори медал за благородното бренди след златото, присъдено му на Винария 2017, където беше представено предпремиерно на ценителите.

Бренди „BLACK SEA GOLD 25 XO“ е създадено изцяло от сорт Юни блан от собствени лозови масиви в района на Поморие. Произведено е по класическа технология от винен дестилат, отлежал повече от 25 години в дъбови бъчви от Странджански дъб, които му придават изящен вкус и богата гама от аромати. Купажът лагерува минимум 6 месеца в бъчви с обем 10 тона, за да придобие баланс и хармония.

Бренди „BLACK SEA GOLD 25 XO“ се отличава с красив тъмнокехлибарен цвят. Елегантният букет е доминиран от нюанси на сушени плодове, шоколад и деликатни аромати на лешници, които много добре се съчетават с нежните ванилови нотки. Финалът е дълъг и напомнящ балансираност, завършеност и хармония между ароматите.

BLACK SEA GOLD Pomorie е изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни традиции в производството на вина, ракия и винено бренди. Част от портфолиото на BLACK SEA GOLD Pomorie са сериите ракия “Бургас 63“, бренди “BLACK SEA GOLD”, както и серии вина „ Pentagram”, „Salty Hills”, “Villa Ponte”, “Golden Rhythm” и др

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved