Божана Кацарова представя своя прочит на Salmon Wellington в съчетание със Salty Hills

Хубавата храна и хубавото вино не можеш да ги сбъркаш. Наситени аромати, завладяващ вкус и усещане, което те пренася в магически светове.

В началото на месец август ние от Black Sea Gold предизвикахме трима изкусни познавачи на хубавата храна да ни покажат своя прочит на известни ястия, които да се съчетават с вината от серия Salty Hills.

Победителката в третия сезон на Master Chef Божана Кацарова беше първата, която се впусна в кулинарната битка с помощта на Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан. Прекрасно балансираното вино, с аромати на подправки, дим, кедър и минерални нотки, придаващи блясък на безкрайния финал, накараха Божана да ни представи своя прочит на една от най-известните рецепти с месо. Сьомга със спаначена коричка, обвита във фино многолистно тесто, в съчетание с наситения вкус на Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан звучи, като излязло от ресторант с няколко звезди Мишлен, а вкусът, гарантираме Ви, е повече от изкушаващ.


 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black.sea.gold (@black.sea.gold)


Оставяме и на Вас рецептата и Ви предизвикваме да я изпробвате удома. А защо не и да я споделите със семейството или приятелите си.

И един съвет от нас: Не забравяйте да комбинирате със Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан!

Бон апети и Наздраве!

Salmon Wellington ала Божана Кацарова:

  • 300 гр. Филе Сьомга
  • 400 гр. Спанак
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл. Сметана
  • 20 гр. Масло
  • 2 с.л. Горчица
  • 3 с.л. Песто
  • 1 опаковка многолистно тесто
  • 1 яйце
  • Сол/черен пипер/чесън на прах/мащерка

Сготвяме плънката на котлона. Мариноваме сьомгата с горчица и песто, след което завиваме в многолистното тесто заедно с плънката и печем на 160 градуса за 30/40 минути, като внимаваме да не загори.

Сервирате с чаша добре охладено Salty Hills и се кефите на живота!

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved