Хубавата храна и хубавото вино не можеш да ги сбъркаш. Наситени аромати, завладяващ вкус и усещане, което те пренася в магически светове.
В началото на месец август ние от Black Sea Gold предизвикахме трима изкусни познавачи на хубавата храна да ни покажат своя прочит на известни ястия, които да се съчетават с вината от серия Salty Hills.
Победителката в третия сезон на Master Chef Божана Кацарова беше първата, която се впусна в кулинарната битка с помощта на Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан. Прекрасно балансираното вино, с аромати на подправки, дим, кедър и минерални нотки, придаващи блясък на безкрайния финал, накараха Божана да ни представи своя прочит на една от най-известните рецепти с месо. Сьомга със спаначена коричка, обвита във фино многолистно тесто, в съчетание с наситения вкус на Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан звучи, като излязло от ресторант с няколко звезди Мишлен, а вкусът, гарантираме Ви, е повече от изкушаващ.
View this post on Instagram
Оставяме и на Вас рецептата и Ви предизвикваме да я изпробвате удома. А защо не и да я споделите със семейството или приятелите си.
И един съвет от нас: Не забравяйте да комбинирате със Salty Hills Шардоне & Вионие & Совиньон блан!
Бон апети и Наздраве!
Salmon Wellington ала Божана Кацарова:
Сготвяме плънката на котлона. Мариноваме сьомгата с горчица и песто, след което завиваме в многолистното тесто заедно с плънката и печем на 160 градуса за 30/40 минути, като внимаваме да не загори.
Сервирате с чаша добре охладено Salty Hills и се кефите на живота!