Бургас 63 12-годишна триумфира на Rakia and Spirits fest Sofia 2021

Spread the love

Общо три медала заслужи Black Sea Gold в конкурса за ракия и спиртни напитки

Голям златен медал в категория „Винени и гроздови ракии“ заслужи Бургас 63 12-годишна в кoнкурса, част от единствения по рода си фестивал на ракията и спиртните напитки, който се проведе в НДК на 4 и 5 декември. Освен най-високото отличие, ракии на Black Sea Gold заслужиха и злато, и сребро в същата категория. Това са Бургас 63 барел (златен медал) и Бургаска мускатова 7-годишна (сребърен медал).

Отличията връчиха Гергана Царева, дългогодишен член на Комитета по спиртни напитки към Европейската комисия и член на журито на конкурса и Ивайло Жеглов, организатор на Rakia and Spirits fest Sofia.

Специален гост на изложението беше Тиери Xайнс, директор на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles и почитател на българската ракия, който не пропусна да поздрави отличените производители.

Конкурсът за спиртни напитки се организира от Rakia & Spirits Fest Sofia и Съюза на Енолозите в България, с подкрепата на УХТ Пловдив. Правилник е съставен в съответствие с изискванията на Международната организация по лозарство и винарство (OIV).

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved