Да се подготвим за лятото – няколко идеи за свежи коктейли с вино

Spread the love

Ако и вие вече сте готови да посрещнете лято 2022, значи тази статия е точно за вас. Нямате търпение да се наслаждавате на дългите дни, чудните разговори на морето и горещите емоции? Ние също, и за да освежим настроението ви, сме тук, да ви предложим кратък списък с нашите любими летни коктейли. Определено си заслужава да опитате всеки един от тях! Има десетки интересни, красиви и вкусни варианти за комбинация между различните сортове вино и плодове, ликьори, битери и т.н., които биха направили консумацията на коктейла истинско удоволствие.

Ако се заровим в историята, ще открием следите на първите винени коктейли някъде в Европа. Тогава хората са смесвали виното със сок, газирана вода и понякога захар и се е получавал така нареченият „Spritzer“. През 80-те години на 20 век започва производството му в бутилиран вид.

Това, което не трябва да забравяме при приготвянето на един коктейл, е, че неговата основа се състои от дестилиран алкохол, захар и горчива добавка, като битер например. Тази комбинация вече има милиони вариации и от нея се вижда колко универсално може да бъде виното и понякога дори заменено с бренди, пенливо вино или шампанско и дори вермут.

В последните години светът все повече се обръща към по-леките питиета и затова съвсем естествено е все повече да се търсят класическите коктейли с вино. Сред морето от винени вариации обаче има три рецепти, които можем да наречем „вечна класика“ в коктейлите с божествената напитка – Белини (Bellini), Мимоза (Mimosa) и Бъкс Физ (Bucks’ Fizz).

Четири са стиловете вино, които се използват в стандартните коктейли: пенливи, шери, червено и десертни вина, както и вермут, който спада към подсилените, ароматизирани вина.

Ето как да приготвите розова лимонада, която гарантираме, че ще се превърне в една от любимите ви напитки за предстоящото лято.

Необходимите ви продукти са: 750 мл. Pentagram Розе, 500 мл. сода, 500 мл. лимонада, 1 лимон, лед и 2-3 листа пресен босилек (по избор) 

Начин на приготвяне: Изсипете леда в голяма кана и прибавете лимонадата. Прибавете количеството Pentagram Розе и содата и разбъркайте. Нарежете лимона на тънки резънчета. Налейте съдържанието на каната в чаша, украсете с лимон и босилек.

С второто ни предложение ще ви покажем, че не е нужно да сте на морето, за да се насладите на хубаво мохито с аромат на лайм и мента. Ето как да си го приготвите:

Комбинирайте 2 резенчета лайм, 6 листа прясна мента и чаена лъжичка агаве в чаша и разбъркайте внимателно с лъжица. Добавете 1/2 чаша Pentagram Шардоне, 1/4 чаша охладена сода и лед. Разбъркайте и не забравяйте стъпките, защото със сигурност ще искате да си го приготвите и отново.

За третата ни рецепта можем да кажем единствено, че е много освежаваща, а се състои само от три съставки. Ако харесвате свежестта на Pentagram Совиньон Блан, ще го харесате още повече в компанията на ябълки и мента. Ето как да си приготвите нашата вариация на “Ябълков шприц”.

Поставете в шейкър около десет листа мента и 50 мл прясно изцеден сок от ябълка. Разбъркайте добре и прибавете 200 мл Pentagram Совиньон Блан. Разбъркайте отново и прецедете коктейла. Поднесете го във висока чаша с лед, резенче лимон и клонче мента.

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved