Find me с поредно международно отличие

Spread the love

Престижно международно отличие донесе едно от най-новите попълнения в семейството на Black Sea Gold Pomorie. Find Me Sauvignon Blanc & Pinot Gris 2020 бе награден със златен медал на престижното международно изложения The Concours Mondial de Bruxelles.

В конкурса тази година бяха включени над 7300 вина от близо 40 страни по целия свят. Всички те бяха дегустирани от внимателно подбрани панели от винени експерти от 45 страни. Строгият процес на оценка на вината в конкурса се основава на модел, разработен от OIV и Международния съюз на енолозите.

Общо 12 източноевропейски страни бяха отличени с медали от 29-то издание на конкурса, което потвърждава тенденцията за непрекъснато нарастващото качество на вината от тази част на света. ¼ от наградите за бяло вино в тазгодишното издание отидоха при изби от Източна Европа.

Сред победителите тази година са вина от шест континента, включително утвърдени страни производители на вино по целия свят като Италия и Франция, но също и малко познати региони от Китай, Перу и Казахстан.

През следващата година Concours Mondial de Bruxelles ще гостува в Истрия, Хърватия, между 12-14 май, където състезанието ще отпразнува своята 30-та годишнина.

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved