Министърът на земеделието посети производствената база на Black Sea Gold

Spread the love

Министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков посети производствената база на Black Sea Gold в Поморие. Проф. д-р Христо Бозуков разгледа производствените мощности на винарната и се запозна с направените инвестиции в предприятието през последната година, придружен от членовете на Управителния съвет, изпълнителни директори на Black Sea Gold –  Христо Янков, Антон Данаилов и Йордан Чорбаджийски и Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

На срещата министърът обяви, че България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното (OIV) и връчи писмото от Пау Рока, генерален директор на OIV, на Йордан Чорбаджийски, председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара. Събитието ще се проведе през първото полугодие на 2022 г., гласи текстът в писмото.

Потвърждението, че започва подготовката за един от най-мащабните форуми в сектора идва само няколко дена, след като министър Бозуков отправи предложение към Международната организация страната ни да домакинства повече форуми, свързани с лозаро-винарството в нашия регион. Пау Рока оценява положително инициативата на страната ни да бъде домакин на подобно събитие.

Провеждането на форума в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация. В рамките на конгреса експерти от цял свят ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.

По време на световния форум на Международната организация по лозата и виното ще се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

Форумът ще допринесе за оформяне на бъдещите политики в сектора през следващите години, а  присъствието на ключови гости ще засили интереса към българските вина.

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved