Нови отличия за Black Sea Gold от Rakia and Spirits Fest Sofia 2022

Spread the love

С 4 златни медала Black Sea Gold отпразнува своята 90-та годишнина на провелия се през уикенда в Националния дворец на културата 10-ти Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 г.

На тазгодишното издание на фестивала, поморийската винарна получи високите отличия в три категории – в кат. “Ракия” за Бургас 63 Барел, в кат. “Бренди” за Бренди Black Sea Gold V.S.O.P. и Бренди Black Sea Gold 25-годишно и в кат. “Други спиртни напитки” за Бадемов аперитив.

В неделния ден технолозите на Black Sea Gold Антон Полукчиев, Николай Бялков и Стамен Илиев изнесоха пред посетителите специален мастърклас. Той беше посветен на 25 години от излизането на пазара на емблематичната марка Бургас 63. Те разказаха любопитни факти около историята на бранда, споделиха тайни за технологията на производство на марката, както и отговориха на въпроси. Всеки от гостите на мастъркласа успя да се запознае с видовете ракии, които съдържа серията, както и да ги дегустира под вещото ръководство на нашите технолози.

Десетото издание на Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 предложи на посетителите повече от 300 вида ракия и други спиртни напитки от Балканите и света. Повече от 30 дестилерии от България, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Черна гора, Турция бяха представени на щандове, разположени в НДК. През десетте години от съществуването на фестивала, той е бил посетен от над 19 хиляди души и са били отворени над 5300 бутилки различни спиртни напитки.

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2024 Black Sea Gold - All rights reserved