Шеф Никола Симеонов и неговото предложение за Прясна паста в компанията на Salty Hills

Замисляли ли сте се с какво вино най-много си подхожда дадено ястие? А дали някога сте правили избор на виното според храната, която ще приготвяте? Това е наистина сериозна наука, от която само най-изтъкнатите кулинари и сомелиери разбират, но нищо не пречи и ние да навлезем в дебрите на виненото изкуство, макар и като любители.

В началото на месец август ние от Black Sea Gold предизвикахме трима изкусни познавачи на хубавата храна да ни покажат своя прочит на известни ястия, които да се съчетават с вината от серия Salty Hills.

Един от най-атрактивните и обичани участници от Hell’s Kitchen шеф Никола Симеонов приготви специално за нас ястие, което перфектно се комбинира със Salty Hills, съчетало сортовете Каберне Совиньон & Мерло & Каберне Фран & Сира. Той комбинира изразеният бленд на касис, черен шоколад, сочни вишни и кафе с Прясна паста с телешко и горски гъби – едно от ястията, което често можете да срещнете в добрите заведения или да си приготвите у дома.

Оставяме и на Вас рецептата и Ви предизвикваме да я изпробвате у дома. А защо не и да я споделите със семейството или приятелите си.

И един съвет от нас: Не забравяйте да комбинирате със Salty Hills Каберне Совиньон & Мерло & Каберне Фран & Сира!

Бон апети и Наздраве!

Прясна паста с телешко и горски гъби

За пастата:

  • 1 и ½ чч брашно тип 500
  • 3 цели яйца и 6 жълтъка
  • 1 сл зехтин

За соса:

  • 350 г телешко
  • 150 г горски гъби
  • 60 г пармезан и още за поръсване
  • 50 г масло
  • Магданоз
  • Сухо чили
  • Черен пипер
  • Сол
  • Бульон от пастата

Яйцата трябва да са на стайна температура. Прави се кладенче от брашното, в него се изсипват яйцата и жълтъците. Първо се размесва с вилица, после се изсипва на плота и се меси на ръка. Трябва да се получи твърдо тесто. Ако месенето стане много трудно, може да го оставим за 15 минути и тогава да добавим зехтина и да довършим месенето. Оставяме пак да почина 15 минути, през това време си приготвяме телешкото.

Когато е почти готово, прибавяме маслото и го поливаме с него. Внимаваме да не прегори. Оставяме го да почине, като в същия тиган запържваме гъбите. Нарязваме пастата и я варим в подсолена вода.

Деглазираме тигана с малко от бульона от пастата. Прибавяме и пастата, пармезана, магданоза и чилито. Махаме от котлона и бъркаме, докато се получи кремообразен сос, ако има нужда добавяме още малко бульон. Прибавяме и телешкото и настъргваме люспи пармезан.

Присъединете се към нас в социалните медии

© 2025 Black Sea Gold - All rights reserved