Бадемовият аперитив притежава тъмно кафяв цвят с шоколадов оттенък, аромати на бадем, карамел, шоколад, които се усещат и във вкуса с леко загатната ванилия от отлежаването в бъчви.
Процес на обработка
Купажиране на висококачествено сухо вино от бели сортове грозде с гроздов концентрат от мъст от бели сортове грозде и етилов алкохол. Гроздето се смачква, гроздовата мъст (сок) ферментира, ферментацията се прекъсва с добавяне на спирт за увеличаване на алкохолния градус. Прибавя се гроздов концентрат от мъст от бели сортове грозде (концентрира се с помощта на вакуум, който изсмуква водата) за коригиране (повишаване) на захарното съдържание. Прибавят се висококачествен карамел и натурални аромати. Отлежава в изтощени бъчви 1 година за хармонизиране на вкуса и ароматите